Iohannis, anunț IMPORTANT despre Guvernul TEHNOCRAT!

Iohannis, anunț IMPORTANT despre Guvernul TEHNOCRAT!

Iohannis: După alegeri nu putem discuta decât de un Guvern politic!
După alegerile parlamentare se va forma un Guvern politic, a declarat președintele Klaus Iohannis, subliniind că Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a fost doar o soluție de criză. De asemenea, șeful statului a precizat că nu „ar fi greșit” dacă unii dintre miniștri din cabinetul Cioloș ar dori să candideze, relatează News.ro. 

„O ţară trebuie să aibă un Guvern politic, e simplu de tot. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic (...) a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem discuta despre altceva decât de un Guvern politic", a spus Iohannis.

Referitor la posibilitatea ca miniştri din Cabinetul Cioloş să candideze la alegeri, Iohannis a spus că „nu ar fi greşit" ca unii să dorească să se implice în politică după experienţa din Guvern. 

„Oameni noi ar putea să vină şi din Guvern, fără să mă gândesc la cineva anume, dar teoretic se poate imagina că anumite persoane care au devenit poate mai vizibile sau mai interesate de politică prin funcţia lor să se hotărască să intre în politică. Nu ar fi greşit", a explicat şeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că a vorbit încă de anul trecut despre nevoia ca partidele să se deschidă şi pe scena politică să apară şi „oameni noi”.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe