Iohannis: Aștept ca premierul să mă consulte dacă are nevoie de un sfat bun în cazul celor trei miniștri cu probleme

Iohannis: Aștept ca premierul să mă consulte dacă are nevoie de un sfat bun în cazul celor trei miniștri cu probleme

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că așteaptă ca premierul Mihai Tudose să-l consulte în cazul celor trei miniștri cu probleme în justiție, Viorel Ilie, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

 Întrebat dacă a vorbit cu premierul Mihai Tudose în cazul celor trei miniștri cu probleme în justiție, șeful statului a precizat că așteaptă ca acesta să-l consulte dacă are nevoie de un sfat bun.

"În situația celor două doamne, doamna vicepremier și doamna ministru, deocamdată acțiunile se desfășoară în altă parte. Nu am niciun temei pentru suspendarea acestor doamne ministru și explicația este foarte simplă: în cazul doamnei Shhaideh, acuzațiile se referă la cariera domniei sale de secretar de stat și acestea nu vin la mine iar în cazul doamnei ministru Plumb este nevoie prima dată să se ceară urmărirea penală de către Parlament, după care se poate discuta alt curs al acțiunii, dar până atunci nu", a mai afirmat Iohannis.

El a susținut că dacă politicienii fac scut în jurul unei persoane acuzate penal, abordarea este eronată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....