Iohannis: Aștept ca premierul să mă consulte dacă are nevoie de un sfat bun în cazul celor trei miniștri cu probleme

Iohannis: Aștept ca premierul să mă consulte dacă are nevoie de un sfat bun în cazul celor trei miniștri cu probleme

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că așteaptă ca premierul Mihai Tudose să-l consulte în cazul celor trei miniștri cu probleme în justiție, Viorel Ilie, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

 Întrebat dacă a vorbit cu premierul Mihai Tudose în cazul celor trei miniștri cu probleme în justiție, șeful statului a precizat că așteaptă ca acesta să-l consulte dacă are nevoie de un sfat bun.

"În situația celor două doamne, doamna vicepremier și doamna ministru, deocamdată acțiunile se desfășoară în altă parte. Nu am niciun temei pentru suspendarea acestor doamne ministru și explicația este foarte simplă: în cazul doamnei Shhaideh, acuzațiile se referă la cariera domniei sale de secretar de stat și acestea nu vin la mine iar în cazul doamnei ministru Plumb este nevoie prima dată să se ceară urmărirea penală de către Parlament, după care se poate discuta alt curs al acțiunii, dar până atunci nu", a mai afirmat Iohannis.

El a susținut că dacă politicienii fac scut în jurul unei persoane acuzate penal, abordarea este eronată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…