Iohannis: Asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de buget este strict decizia Guvernului

Iohannis: Asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de buget este strict decizia Guvernului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul bugetului pe anul viitor este strict o decizie a Executivului, subliniind că în condiţiile unui Cabinet puternic minoritar această metodă de legiferare delegată este una care "poate să funcţioneze pentru orice tip de lege".

"În condiţiile unui guvern puternic minoritar este evident că asumarea răspunderii este o metodă de legiferare delegată, care poate să funcţioneze pentru orice tip de lege. Constituţia nu face diferenţe între anumite tipuri de lege care pot fi sau nu ar putea fi asumate de Guvern. Orice lege poate să fie prezentată cu asumarea răspunderii Guvernului, dar asta este strict o decizie a Guvernului şi dacă se va face cu siguranţă veţi primi această informaţie de la Guvern şi nu de la mine", a precizat Iohannis.

Întrebat dacă în principiu ar fi de acord cu această asumare a răspunderii Guvernului pe buget, în condiţiile în care subiectul a generat opinii diverse în rândul clasei politice, preşedintele a răspuns: "Întotdeauna există opinii diferite pe tot felul de teme publice. Nu doresc să fac eu afirmaţii despre această chestiune, dar vă spun că ar fi constituţional şi este posibil să îşi asume Guvernul răspunderea pentru orice fel de lege".

Şeful statului a făcut declaraţia înainte de a participa la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e