Iohannis, către Ciolacu și Ciucă: Rotația continuă în parametrii planificați

Iohannis, către Ciolacu și Ciucă: Rotația continuă în parametrii planificați

Președintele României le-a transmis liderilor Coaliției că Puterea a ajuns să respecte ceea ce discutaseră în urmă cu un an și jumătate, adică să schimbe premierul, pentru a asigura stabilitatea guvernării.

Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis FOTO Presidency

Poftiți! Bine ați venit. Suntem în situația pe care am planificat-o de acum un an și jumătate, de rotație la nivelul premierului și cred că este extrem de important să observăm că ce s-a început ca o soluție pentru stabilitatea României continuă în parametrii planificați. Vă mulțumesc!”, a fost scurtul mesaj al lui Klaus Iohannis, zâmbitor, la începerea consultărilor de la Palatul Cotroceni.

În timp ce au loc consultări între Iohannis și grupul de formațiuni PSD-PNL și deputații minorităților, în fața Palatului Cotroceni mai mulți parlamentari, în frunte cu Ludovic Orban, protestează față de ceea discuțiile pentru noul premier.

De la ora 12.30 intră la consultări UDMR, în moment aflată cu un picior în afara guvernării, din cauza neînțelegerilor privind solicitarea cedării Ministerului Dezvoltării de către Uniune.

De la ora 13.30, la discuția cu Iohannis merg cei din Uniunea Salvați România. Ultimul partid invitat la consultări este Alianța pentru Unirea Românilor. După runda de consultări, Klaus Iohannis va face un anunț referitor la premierul desemnat, cel care va trebui să-și alcătuiască o echipă de miniștri și să meargă în Parlament cu aceasta, pentru a fi votată. De asemenea, alături de echipa de miniștri va fi prezentat și depus noul program de guvernare.

Ședințele de la ora 16.00

De la ora 16.00 au ședință ale conducerilor extinse atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL. PSD-ul se reunește într-o ședință de Consiliu Politic Național, în timp ce liberalii au un Birou Politic Național. Ambele partide își vor valida noii miniștri din echipa Guvernul Ciolacu.

În cazul PNL, discuția preliminară e ca pentru fiecare portofoliu în parte să fie dat un vot între pretendenții pentru funcție, nu să aibă loc votarea în bloc a listei.

După depunerea listei de miniștri de miniștri și a programuluide guvernare, Birourile Permanente Reunite decid calendarul audierilor de miniștri și votul de învestire. Conform discuțiilor din Coaliție, miercuri ar trebui să fie audierile, în timp ce votul de învestire ar urma să fie joi. Tot joi a fost agreată, împreună cu Klaus Iohannis, depunerea jurământului miniștrilor la Palatul Cotroceni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat