Iohannis către studenţi: La ultimele alegeri, aţi distrus mitul tânărului apatic şi pasiv care nu votează

Iohannis către studenţi: La ultimele alegeri, aţi distrus mitul tânărului apatic şi pasiv care nu votează

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj că au distrus "mitul tânărului apatic şi pasiv" care nu iese la vot şi i-a îndemnat să rămână la fel de implicaţi.

"În ultimii ani, tinerii s-au aflat în fruntea unei veritabile revoluţii a participării civice. La ultimele alegeri, aţi distrus mitul tânărului apatic şi pasiv, care nu iese la vot. Vă felicit şi vă îndemn să rămâneţi la fel de implicaţi, gata oricând să sancţionaţi derapajele decidenţilor politici. Prin lansarea de startup-uri, cariere fulminante şi dinamizarea societăţii civile, tinerii au preluat ştafeta reconstrucţiei de care România are atâta nevoie", a declarat Iohannis.

Şeful statului a susţinut totodată că bugetul alocat Cercetării a ajuns la "un minim istoric".

"Voi formaţi elitele. Voi împingeţi frontierele cunoaşterii umane. Şi tot voi construiţi punţile de cooperare internaţională pe care se bazează, din ce în ce mai mult, cercetarea contemporană. Din păcate, în loc să primiţi susţinere şi fonduri pe măsura importanţei acestui domeniu, bugetul alocat Cercetării a ajuns la un minim istoric în urma tăierilor succesive", a spus Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...