Iohannis: Cauzele Revoluției și Mineriadei - restanțe ale Justiției; sunt necesare decizii clare și rapide

Iohannis: Cauzele Revoluției și Mineriadei - restanțe ale Justiției; sunt necesare decizii clare și rapide

Președintele Klaus Iohannis i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989, context în care a arătat că sunt necesare decizii clare și rapide în cauzele Revoluției și Mineriadei, afirmând că acestea reprezintă o "restanță majoră" a Justiției.

"Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța deosebită a cauzelor privind Revoluția din 1989 și Mineriada, întrucât o democrație veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății. Președintele României a evidențiat că Justiției îi revine responsabilitatea de a stabili adevărul, arătându-și în același timp convingerea că Ministerul Public va întreprinde toate demersurile în vederea soluționării acestor cauze. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a arătat că cele două cauze reprezintă o restanță majoră a Justiției și a accentuat necesitatea unei decizii clare și rapide, stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 și din timpul Mineriadei", arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Șeful statului a subliniat că adevărul trebuie să iasă la suprafață și că își va exercita toate atribuțiile constituționale astfel încât să existe o soluționare temeinică și legală a acestor cauze.

Președintele Iohannis și-a exprimat încrederea că procurorul general va urma întocmai programul la care s-a angajat la începutul mandatului în fruntea Ministerului Public, respectiv realizarea unor anchete efective în Dosarele Revoluției și Mineriadei și finalizarea investigațiilor în sensul identificării persoanelor responsabile, inclusiv a decidenților politici.

Totodată, șeful statului a exprimat recunoștința față de sacrificiul și curajul participanților la Revoluția din 1989 și a reiterat aprecierea față de acțiunile inițiate, de-a lungul timpului, de membrii asociației pentru ca instituțiile statului să restabilească adevărul și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 VIDEO Dialog asistent universitar / studentă: „Din grupa ta, crezi că e vreo fată virgină?”