Iohannis: Cauzele Revoluției și Mineriadei - restanțe ale Justiției; sunt necesare decizii clare și rapide

Președintele Klaus Iohannis i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989, context în care a arătat că sunt necesare decizii clare și rapide în cauzele Revoluției și Mineriadei, afirmând că acestea reprezintă o "restanță majoră" a Justiției.

"Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța deosebită a cauzelor privind Revoluția din 1989 și Mineriada, întrucât o democrație veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății. Președintele României a evidențiat că Justiției îi revine responsabilitatea de a stabili adevărul, arătându-și în același timp convingerea că Ministerul Public va întreprinde toate demersurile în vederea soluționării acestor cauze. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a arătat că cele două cauze reprezintă o restanță majoră a Justiției și a accentuat necesitatea unei decizii clare și rapide, stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 și din timpul Mineriadei", arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Șeful statului a subliniat că adevărul trebuie să iasă la suprafață și că își va exercita toate atribuțiile constituționale astfel încât să existe o soluționare temeinică și legală a acestor cauze.

Președintele Iohannis și-a exprimat încrederea că procurorul general va urma întocmai programul la care s-a angajat la începutul mandatului în fruntea Ministerului Public, respectiv realizarea unor anchete efective în Dosarele Revoluției și Mineriadei și finalizarea investigațiilor în sensul identificării persoanelor responsabile, inclusiv a decidenților politici.

Totodată, șeful statului a exprimat recunoștința față de sacrificiul și curajul participanților la Revoluția din 1989 și a reiterat aprecierea față de acțiunile inițiate, de-a lungul timpului, de membrii asociației pentru ca instituțiile statului să restabilească adevărul și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț