Iohannis: Cauzele Revoluției și Mineriadei - restanțe ale Justiției; sunt necesare decizii clare și rapide

Președintele Klaus Iohannis i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989, context în care a arătat că sunt necesare decizii clare și rapide în cauzele Revoluției și Mineriadei, afirmând că acestea reprezintă o "restanță majoră" a Justiției.

"Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța deosebită a cauzelor privind Revoluția din 1989 și Mineriada, întrucât o democrație veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății. Președintele României a evidențiat că Justiției îi revine responsabilitatea de a stabili adevărul, arătându-și în același timp convingerea că Ministerul Public va întreprinde toate demersurile în vederea soluționării acestor cauze. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a arătat că cele două cauze reprezintă o restanță majoră a Justiției și a accentuat necesitatea unei decizii clare și rapide, stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 și din timpul Mineriadei", arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Șeful statului a subliniat că adevărul trebuie să iasă la suprafață și că își va exercita toate atribuțiile constituționale astfel încât să existe o soluționare temeinică și legală a acestor cauze.

Președintele Iohannis și-a exprimat încrederea că procurorul general va urma întocmai programul la care s-a angajat la începutul mandatului în fruntea Ministerului Public, respectiv realizarea unor anchete efective în Dosarele Revoluției și Mineriadei și finalizarea investigațiilor în sensul identificării persoanelor responsabile, inclusiv a decidenților politici.

Totodată, șeful statului a exprimat recunoștința față de sacrificiul și curajul participanților la Revoluția din 1989 și a reiterat aprecierea față de acțiunile inițiate, de-a lungul timpului, de membrii asociației pentru ca instituțiile statului să restabilească adevărul și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X