Iohannis: Condamnăm atacurile teroriste de la Bruxelles; ne oferim întregul sprijin autorităților belgiene

Iohannis: Condamnăm atacurile teroriste de la Bruxelles; ne oferim întregul sprijin autorităților belgiene

Președintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacurile teroriste de la Bruxelles și arată că România își oferă întregul sprijin pentru autoritățile belgiene.

"Între timp, au avut loc mai multe explozii la metroul din Bruxelles. Nu mai putem să vorbim de o probabilitate. Bruxelles este sub atac terorist. Europa este sub atac terorist. Condamnăm cu toată fermitatea aceste atacuri teroriste. Ne amintim cu durere de atacurile care au avut loc la Paris. Europa este sub asediu terorist. Astăzi este o zi neagră pentru lumea civilizată. Condamnăm aceste atacuri, însă exprim toată compasiunea și solidaritatea cu Belgia, cu autoritățile belgiene. Ne oferim întregul sprijin, împreună cu Guvernul României, vom veni în sprijinul autorităților belgiene cu tot ce este nevoie", a spus Iohannis marți, la Palatul Cotroceni, la un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei.

El a subliniat că în aceste momente este nevoie de foarte multă solidaritate.

"Este nevoie să ne exprimăm această solidaritate și această compasiune", a arătat Iohannis, care a propus participanților la eveniment să țină un moment de reculegere pentru victimele atentatelor de la Bruxelles.

La începutul evenimentului, șeful statului a transmis condoleanțe Belgiei și a afirmat că în cazul în care se confirmă ipoteza unui atentat la aeroportul din Bruxelles, acest fapt demonstrează că 'terorismul a rămas în inima Europei'.

"În această dimineață la aeroportul din Bruxelles au avut loc explozii care s-au soldat cu morți și răniți. Specialiștii spun că este foarte probabil să fie un atentat terorist. Noi suntem îngroziți și întristați și folosesc acest prilej pentru a exprima întreaga compasiune și condoleanțe celor loviți de acest incident — autoritățile belgiene, poporului și cred că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat, este un eveniment care ne arată că, din păcate, terorismul a rămas în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați și vom urmări evenimentele de la Bruxelles", a spus președintele Iohannis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...