Iohannis: Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, m-aş aştepta să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine

Iohannis: Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, m-aş aştepta să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că persoanele urmărite penal nu au ce căuta în funcţii publice şi a subliniat că se aşteaptă ca fostul ministru Costel Alexe să se autosuspende din funcţiile deţinute, dacă va fi cercetat penal.




"Sincer, eu cred că această discuţie trebuia să aibă loc demult şi să fie mult mai scurtă. Eu am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau, cum am spus la vremea respectivă, 'penali' nu au ce căuta în funcţii publice. Nu ştiu dacă PNL trebuia să discute mai repede sau mai încet despre aceste chestiuni, însă, dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine, până când se clarifică aceste aspecte", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă liberalii ar putea să dea un semnal retrăgându-i sprijinul politic lui Costel Alexe, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, el a răspuns: "Asta, sigur, se poate teoretic, dar este o decizie de partid în care nu m-aş amesteca".

Lunea trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Ziua următoare, preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Costel Alexe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...