Iohannis: Dacă PSD doreşte alţi miniştri, nu are decât să facă paşii prevăzuţi de Constituţie

Iohannis: Dacă PSD doreşte alţi miniştri, nu are decât să facă paşii prevăzuţi de Constituţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că atât timp cât există un ministru în funcţie, nu există un blocaj la nivelul Guvernului, el afirmând că dacă social-democraţii doresc alţi miniştri, trebuie să facă paşii prevăzuţi de Constituţie.

"Această situaţie o văd foarte simplu. Atâta vreme cât există un ministru pe scaunul de ministru, nu există blocaj. Iar dacă PSD doreşte alţi miniştri, n-are decât să facă paşii prevăzuţi de Constituţie. (...) O să aibă ocazia să mai încerce o dată", a susţinut Iohannis la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la situaţia de la Ministerul Dezvoltării şi al Transporturilor.

Anterior, el a anunţat că va refuza propunerile pentru aceste două instituţii, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici .

"Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru", a spus şeful statului.

Totodată, joi, preşedintele a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, cei care au părăsit aceste poziţii fiind Paul Stănescu şi Lucian Şova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”