Iohannis: Dacă se va desfiinţa SIIJ, acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară

Iohannis: Dacă se va desfiinţa SIIJ, acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa, miercuri, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va fi desfiinţată, menţionând că acest lucru trebuie realizat prin procedură parlamentară.

"Secţia specială, dacă rămâne varianta în picioare să se desfiinţeze - şi sper să rămână - atunci acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară. Asta este foarte clar. Ordonanţa de urgenţă este exclusă prin referendumul care a fost votat foarte clar de români şi care au spus clar că nu-şi mai doresc ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei", a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Un proiect de lege privind reglementarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie ar putea fi lansat în dezbatere de Ministerul Justiţiei până la 1 februarie, a anunţat miercuri ministrul Cătălin Predoiu.

Guvernul a adoptat, pe 27 decembrie 2019, un memorandum înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea SIIJ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”