Iohannis: Dacă se va desfiinţa SIIJ, acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară

Iohannis: Dacă se va desfiinţa SIIJ, acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa, miercuri, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va fi desfiinţată, menţionând că acest lucru trebuie realizat prin procedură parlamentară.

"Secţia specială, dacă rămâne varianta în picioare să se desfiinţeze - şi sper să rămână - atunci acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară. Asta este foarte clar. Ordonanţa de urgenţă este exclusă prin referendumul care a fost votat foarte clar de români şi care au spus clar că nu-şi mai doresc ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei", a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Un proiect de lege privind reglementarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie ar putea fi lansat în dezbatere de Ministerul Justiţiei până la 1 februarie, a anunţat miercuri ministrul Cătălin Predoiu.

Guvernul a adoptat, pe 27 decembrie 2019, un memorandum înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea SIIJ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului