Iohannis: Decizia Confindustria de a avea coordonarea pentru Balcani în România - mai mult decât un semnal economic

Iohannis: Decizia Confindustria de a avea coordonarea pentru Balcani în România - mai mult decât un semnal economic

Președintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni o delegație a Confindustria Italia, condusă de Vincenzo Boccia, context în care a afirmat că decizia organizației de a avea în România coordonarea pentru Balcani înseamnă că țara noastră este considerată sigură și cu o economie bună.

"Dumneavoastră reprezentați cea mai numeroasă categorie de investitori străini, pe cei care vin din Italia și sunt afiliați la Confindustria. Este o categorie de investitori care sunt bine-veniți și, în afară de faptul că sunt bine-veniți, au creat cred că în jur de 50.000 de locuri de muncă în România pentru români, iar faptul că v-ați decis să aveți în România coordonarea pentru Balcani cred că este un pic mai mult decât un semnal economic, este — cel puțin așa înțeleg eu — că România este țara care pentru dumneavoastră și pentru constituenții dumneavoastră este considerată sigură, o locație economică bună și cu un viitor bun", a spus șeful statului, în debutul întâlnirii.

Vincenzo Boccia se află în România pentru a participa la conferința "O nouă strategie pentru internaționalizare. Confindustria în zona Balcani și în estul Europei. Provocări, oportunități și perspective".

Confindustria România a fost înființată în anul 2003 și a fost prima reprezentanță a confederației italiene în străinătate.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?