Iohannis despre acuzațiile de plagiat referitoare la premier: Dacă se adeveresc, problema trebuie rezolvată nu de mine

Iohannis despre acuzațiile de plagiat referitoare la premier: Dacă se adeveresc, problema trebuie rezolvată nu de mine

Dacă acuzațiile de plagiat se adeveresc în cazul premierului Mihai Tudose, problema trebuie rezolvată de cei care l-au propus, respectiv de PSD, a declarat marți președintele Klaus Iohannis.

"Dacă astfel de acuzații se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana în cauză și eu pornesc de la premisa că, dacă vor exista confirmări ale acestor acuzații, vor apărea și urmările în consecință. Cred că trebuie să mai repet un pic despre ce vorbim aici: există o majoritate PSD — ALDE în Parlament. La consultări această majoritate a propus o persoană, eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD. PSD-ul răspunde integral și până la sfârșit de prestația dlui prim-ministru Tudose, iar dl prim-ministru Tudose, în calitate de persoană privată, răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcția de prim-ministru. Cred că este bine să clarificăm un pic aceste lucruri, fiindcă altfel ar putea să apară impresii total eronate și greșite legate de sintagma 'guvernul meu'. Este un guvern PSD-ALDE. Punct", a afirmat șeful statului, la finalul ședinței CSAT.

În ceea ce privește taxa de solidaritate, Klaus Iohannis crede că, pentru a schimba paradigma în zona impozitării și în general a fiscalității, este nevoie de o discuție amplă.

"Cred că m-am exprimat destul de colorat în discursul de învestitură și n-aș vrea să repet acele lucruri. Dar cred că s-au grăbit un pic și, pentru a schimba paradigma în zona impozitării și în general a fiscalității, este nevoie de o discuție amplă cu toți cei afectați și în niciun caz nu putem să schimbăm lucrurile așa peste noapte, fiindcă s-a hotărât undeva în centrala de partid. Așa simplu nu e, nici oportun. Dacă se va proceda la asta sau nu vom vedea. Una peste alta, premierul s-a arătat sceptic față de aceste schimbări", a arătat șeful statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale