Iohannis despre afirmaţiile lui Lăzăroiu: Eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător, ar fi fundamental eronat

Iohannis despre afirmaţiile lui Lăzăroiu: Eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător, ar fi fundamental eronat

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, referitor la afirmaţiile magistratului Petre Lăzăroiu, că nu face nicio presiune asupra unui judecător şi a declarat că "ar fi fundamental eronat".

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Lăzăroiu a spus că a fost chemat de Simina Tănăsescu, unul dintre consilierii preşedintelui, care i-ar fi comunicat că şefului statului i se cere imperios de către o asociaţie emiterea unui decret de revocare a sa din funcţie, Iohannis a afirmat: "Ştiu că a existat o discuţie, ştiu că s-a dat un comunicat şi ştiu că acel comunicat conţine tot ce trebuia spus, fiindcă l-am citit înainte să fie dat dumneavoastră, a fost o discuţie, dar am rămas foarte surprins cum unii au interpretat această discuţie drept o presiune cică din partea Cotroceniului. Nu există nicio presiune şi eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător, ar fi fundamental eronat şi ştiu ce a discutat doamna Tănăsescu, nici vorbă de presiune".

Iohannis consideră că s-a produs o denaturare din motive politice. "Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice, habar nu am de ce judecătorul Lăzăroiu a intrat în acest joc", a spus şeful statului.

Întrebat de presă dacă Tănăsescu l-a informat înainte să discute cu Lăzăroiu, Iohannis a menţionat că Simina Tănăsescu i-a spus că există o sesizare din partea unui ONG şi l-a întrebat dacă îi dă voie să-i spună şi lui Lăzăroiu de aceasta.

"E una publică, înregistrată la noi şi mi s-a părut că e corect, dacă persoana respectivă e vizată de o solicitare, măcar să ştie, fără ca această chestiune să fie interpretată drept presiune sau drept o iniţiativă nepotrivită", a precizat Iohannis.

Chestionat de jurnalişti dacă va emite un decret de revocare a lui Lăzăroiu, şeful statului a spus că nu a decis nimic în această privinţă şi că discuţia dintre Lăzăroiu şi Tănăsescu a fost una teoretică, între doi specialişti, nefiind vorba că se va emite un decret de revocare.

"Nu a fost vorba de nimic aşa, a fost o discuţie teoretică, între doi specialişti, nu am decis absolut nimic în această chestiune", a adăugat Iohannis.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că a fost chemat de unul dintre consilierii preşedintelui Klaus Iohannis, care i-ar fi comunicat că şefului statului i se cere imperios de către o asociaţie emiterea unui decret de revocare a sa din funcţie.

"M-am întâlnit cu doamna Simina Tănăsescu (consilier prezidenţial - n.r.), la cererea dânsei. Am fost la Facultatea de Drept, unde avea examene. M-a rugat prietenos să vin până la dânsa că are o misiune ingrată. Mi-a spus: uite, am hârtia aceasta (o cerere de la Fundaţia VeDem Just, prin care solicită preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, să pună în discuţie mandatul lui Petre Lăzăroiu - n.r). Zic: ştiu, e o aberaţie, circulă de vreo două săptămâni, eu nu iau în consideraţie. Păi da, dar zice: preşedintelui i se cere imperios să se emită un decret. Cu ce obiect? Păi, decret de revocare a ta. Zic: ştii bine că nu are niciun temei, nu are nicio prerogativă. Da, dar suntem în situaţia în care, dacă nu emite acest decret, ne dă în judecată respectiva asociaţie, dacă îl emite, ne dai tu în judecată. Eu am zis: bineînţeles că aşa va fi", a relatat Petre Lăzăroiu.

Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, că Simina Tănăsescu a avut o discuţie tehnică, fără implicarea Instituţiei preşedintelui României, cu judecătorul Petre Lăzăroiu, despre solicitarea asociaţiei civice VeDem Just, subliniind că orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra magistratului sunt complet neadevărate şi nefondate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…