Iohannis, despre amenințarea rusească în Moldova: România condamnă ferm orice tentativă de destabilizare

Iohannis, despre amenințarea rusească în Moldova: România condamnă ferm orice tentativă de destabilizare

Klaus Iohannis a afirmat, într-o declarație de presă, că România a fost și continuă să fie alături de Republică Moldova, condamnând ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării.

Klaus Iohannis, alături de președinta Republicii Moldova FOTO: Presidency

„Sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova, un stat suveran, care și-a ales prin vot liber direcția politică. Amenințările care vizează destabilizarea traiectoriei europene a Republicii Moldova, mai ales în această perioadă complicată marcată la nivel global de profunde crize de securitate și economice, nu trebuie deloc neglijate”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Șeful statului român a reafirmat că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări și a reiterat susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean.

„Locul Republicii Moldova este în marea familie a Uniunii Europene. Acest drum este unul ireversibil și trebuie urmat cu consecvență, curaj și ambiție. În acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca și până acum, pe solidaritatea deplină și sprijinul activ al țării noastre. România susține eforturile de reformă și consolidare democratică pe drumul asumat de Chișinău către o societate modernă, prosperă și întemeiată pe valorile democratice europene”, a adăugat șeful statului român.

Klaus Iohannis i-a asigurat pe cetățenii Republicii Moldova că România și românii sunt alături de aceștia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...