Iohannis despre Legea alocaţiilor: Probabil nu se poate aplica imediat, în câteva luni Guvernul va găsi resurse

Iohannis despre Legea alocaţiilor: Probabil nu se poate aplica imediat, în câteva luni Guvernul va găsi resurse

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii ''probabil nu se poate aplica imediat'', precizând, însă, că Guvernul va găsi resursele necesare în câteva luni.

"Guvernul îşi face ultimele calcule, dar vreau să subliniez o chestiune foarte importantă, pentru că am observat câteva interpretări neconforme în diferite luări de poziţie. Şi eu, şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea şi de a decide promulgarea sau ne-promulgarea. Legea este în regulă - drept pentru care am promulgat-o. Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care măreşte alocaţiile şi sunt convins că Guvernul va găsi soluţia cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni de zile Guvernul va găsi resursele", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă în iulie vor exista bani pentru această majorare, Iohannis a arătat că exista dorinţa de a găsi resursele necesare.

"Cu siguranţă, dacă se taie pensiile speciale, va apărea un disponibil bugetar care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocaţii. Dar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facă guvernul", a arătat Iohannis.

Preşedintele a menţionat că în cursul zilei de miercuri a avut câteva întâlniri de lucru cu membri ai Guvernului Orban şi că a discutat cu aceştia despre infrastructura de transport, despre o serie de proiecte din domeniul energiei, dar şi despre chestiuni legate de asistenţa socială.

"Am discutat despre infrastructura de transport şi ce putem să pregătim pentru fonduri europene, dar şi o viziune pe termen mai lung pentru autostrăzi şi căi ferate. O să revenim cu detalii. Am discutat, de asemenea, câteva oportunităţi foarte importante din domeniul economiei, cu un accent foarte special pe energie. Am discutat şi câteva chestiuni legate de asistenţă socială, de muncă - teme legate de Ministerul Muncii. Au fost discuţii foarte pozitive din punctul meu de vedere şi, cu siguranţă, guvernul va veni cât de curând cu câteva proiecte foarte, foarte bune", a spus Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria