Iohannis, despre legile securităţii : Mă voi îngriji ca draftul să fie corectat/ Preşedintele cataloghează scurgerea documentelor drept „o eroare majoră“

Iohannis, despre legile securităţii : Mă voi îngriji ca draftul să fie corectat/ Preşedintele cataloghează scurgerea documentelor drept „o eroare majoră“

Recent, G4Media , a publicat mai multe documente care conţin mai multe propuneri controversate de modificare a legilor securităţii naţionale.

"Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft, nu este destinat publicului larg. Urmează să fie analizat de Guvern, de CSAT, de Parlament. Cineva, şi ştim cine, a considerat că e bine acum să le dea pe surse. E o eroare majoră fiindcă oamenii sunt îngrijoraţi, cu toate că avem un prim draft. Aceste legi vor intra în discuţia Guvernului, a CSAT, vor fi modificate, în Parlament, unde comisiile de specialitate vor interveni. Dacă anumite abordări din primul draft nu sunt bune, vor fi modificate", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a menţionat că "nu îşi doreşte nimeni o restauraţie a fostei Securităţi".

"Sunt nişte speculaţii eronate, eronată e şi scurgerea acestor prime forme către media. Personal, mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare zilelor noastre să fie corectate.

Aceste îngrijorări, la acest moment, nu sunt necesare. Când legile vor ajunge în dezbatere publică, îngrijorările care mai rămân în picioare trebuie aduse la cunoştinţa legiuitorului pentru a fi corectate. Îmi doresc să avem, în domeniul securităţii naţionale, o legislaţie modernă", a completat preşedintele.

Întrebat dacă e de acord cu limitarea mandatului şefilor de servicii de informaţii, Klaus Iohannis a răspuns: "E o discuţie care se poartă şi, când vom avea proiectele în forma finală publică, vor fi scirse acolo şi aceste chestiuni".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”