Iohannis despre ratingul de ţară: Retrogradarea - din cauza bugetului prost făcut de guvernul anterior

Iohannis despre ratingul de ţară: Retrogradarea - din cauza bugetului prost făcut de guvernul anterior

Retrogradarea perspectivei ratingului României de către Standard & Poor's s-a făcut din cauza derapajului bugetar care a apărut, motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de guvernul anterior, a declarat joi preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu mă aştept la un impact foarte mare. Da, trebuie să vedem puţin de unde vine această retrogradare şi este suficient să citim comunicarea Standard & Poor's care spune clar că această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar ce a apărut, motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de guvernul anterior, nu de acesta. Acesta abia a venit şi a găsit situaţia gata deteriorată. Sunt convins că, pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020, un comportament bugetar adecvat, se va reveni la acest rating. Pentru omul de rând impactul nu va fi măsurabil, dar, sigur, unii investitori se vor gândi încă o dată în plus dacă este cazul să investească în România sau nu şi este posibil pe undeva să apară o mică influenţă şi la dobânzile pe piaţa internaţională", a precizat şeful statului, care se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.

Standard & Poor's (S&P) a înrăutăţit perspectiva ratingului României de la stabilă la negativă, din cauza creşterii deficitului, şi a confirmat calificativul "BBB-/ A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria