Iohannis despre relocarea Agenției Europene pentru Medicamente: Nu am avut impresia că la Guvern s-au mișcat rapid

Iohannis despre relocarea Agenției Europene pentru Medicamente: Nu am avut impresia că la Guvern s-au mișcat rapid

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că nu a avut impresia că cei de la Guvern s-au mișcat foarte rapid privind Agenția Europeană pentru Medicamente.

Întrebat ce șanse are România să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente, șeful statului a precizat că aceleași șanse pe care le-a avut și înainte de reuniunea Consiliului European.

"Aceleași șanse pe care le-a avut și înainte. Nu am avut impresia că la Guvern s-au mișcat foarte rapid, însă discuția pe care am avut-o în Consiliu a fost una foarte tehnică. Nu s-a discutat propriu-zis despre unde va merge o agenție sau alta. Comisia a făcut propuneri privind criteriile care trebuie luate în considerare", a afirmat Iohannis la finalul reuniunii Consiliului European.

Potrivit șefului statului, aceste criterii sunt aceleași cu cele folosite atunci când se înființează o agenție nouă.

"În esență, aceste criterii sunt aceleași pe care le folosim și când se înființează o agenție nouă, sunt criterii tehnice, de logistică, transport, integrarea în domeniul forței de muncă și așa mai departe, deci ceva nesenzațional", a mai afirmat Iohannis.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro