Iohannis despre solicitarea de a cere mandat pentru participarea la reuniunile Consiliului European: Voi evalua

Iohannis despre solicitarea de a cere mandat pentru participarea la reuniunile Consiliului European: Voi evalua

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va evalua solicitarea de a cere mandat în privinţa participării la reuniunile Consiliului European.

"Voi evalua această chestiune, dar în privinţa informării ar fi bine să mai citească un pic legea şi să se informeze de la sursa primară", a spus Iohannis, la Sofia, întrebat cu privire la declaraţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, conform căreia şeful statului ar trebui să ceară un mandat Parlamentului privind participarea la reuniunile Consiliului European.

Liviu Dragnea consideră că şeful statului ar trebui să aibă "măcar o consultare" cu Guvernul şi Parlamentul înaintea reuniunilor Consiliului European.

Potrivit liderului PSD, la reuniunile Consiliului European se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele în zona parlamentară.

"Noi stăm tot timpul şi preşedintele merge tot timpul la astfel de întâlniri, iar noi încercăm să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi extrasenzoriale - domnule, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, poate reuşim să aflăm cam ce gândeşte, că poate se întoarce şi noi trebuie să luăm nişte decizii şi nu ştim, că nici după ce se întoarce nu aflăm. Este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei respective este prea mult, ar trebui măcar o consultare. (...) Atunci e bine să te consulţi cu un Guvern, cu un Parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva sau dacă mergi să nu vorbeşti, atunci este de înţeles', a declarat, miercuri, Dragnea, la Parlament, întrebat dacă şeful statului ar trebui să ceară mandat înaintea reuniunilor Consiliului European. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…