Iohannis: Dragostea de țară și curajul au călăuzit faptele de armă ale veteranilor de război

Iohannis: Dragostea de țară și curajul au călăuzit faptele de armă ale veteranilor de război

Președintele României a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, precizând că dragostea de țară, apartenența la neam și curajul au călăuzit faptele de arme ale acestora pe câmpul de luptă.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Îi sărbătorim, astăzi, pe veteranii de război, eroi ai neamului românesc care au luptat și s-au jertfit în cele două conflagrații mondiale pentru idealurile naționale. Dragostea de țară, apartenența la neam și curajul au călăuzit faptele de arme ale veteranilor de război pe câmpul de luptă. Și datorită lor România este astăzi un stat suveran și independent, unitar și indivizibil. Loialitatea, dârzenia și sacrificiul suprem de la Mărăști, Mărășești și Oituz, Oarba de Mureș și Carei dăinuie peste decenii în memoria poporului român și continuă să inspire tinerele generații prin puterea exemplului pe care îl reprezintă”, a transmis Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a subliniat că eroismul, forța și devotamentul care le-au ghidat acțiunile veteranilor de război pe câmpul de luptă rămân fundamentale pentru Armată și pentru poporul român: „Reprezentați un veritabil simbol al onoarei și al demnității specifice națiunii noastre. Pentru toate acestea, aveți întreaga noastră recunoștință și apreciere.Vă mulțumesc pentru faptele de arme sub drapelul național și vă doresc multă sănătate”.

Klaus Iohannis a făcut trimitere la războiul din Ucraina, precizând că acesta amintește tuturor ororile războiului și „ne face să prețuim, cu atât mai mult, sacrificiul și dăruirea veteranilor noștri pentru apărarea independenței, a suveranității și a integrității teritoriale ale României”.

„România este astăzi un stat membru robust și respectat al NATO și al Uniunii Europene și un partener strategic de încredere al Statelor Unite ale Americii. Tratăm cu maximă responsabilitate provocările de securitate actuale și suntem un actor important în angrenajul internațional de gestionare a acestora. Ne îndeplinim cu consecvență angajamentele asumate în context european și euroatlantic, acționăm ca un pilon de stabilitate solid în regiunea Mării Negre și participăm activ la consolidarea securității pe Flancul Estic al NATO”, a afirmat președintele României.

De asemenea, Klaus Iohannis a punctat că România beneficiază în prezent de cele mai solide garanții de securitate din istorie.

„Unitatea și solidaritatea care ne definesc în cadrul NATO sporesc forța apărării noastre colective, iar prezența substanțială a aliaților pe teritoriul național este o dovadă concretă în acest sens”, a menționat șeful statului român.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”