Iohannis, după adoptarea legii pensiilor speciale și interzicerea cumulului pensie cu salariu de stat: Le aștept la promulgare

Iohannis, după adoptarea legii pensiilor speciale și interzicerea cumulului pensie cu salariu de stat: Le aștept la promulgare

Președintele României susține că așteaptă ca legea pensiilor speciale și legea care interzice cumulul pensie cu salariu de la stat să ajungă la promulgare. Cele două legi au fost adoptate miercuri de Parlamentul României.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„În esență părerea mea este una bună, sunt două teme care se află pe agenda publică în România și este foarte bine ă s a luat decizia sa se discute ambele chestiuni. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament si le aștept la promulgare. Mai mult nu pot să spun în acest moment, atâta timp cât au fost votate în Parlament. Așteptăm să își continue parcursul și aștept să ajungă pe masa mea”, a transmis Klaus Iohannis .

Cele două legi au fost adoptate miercuri, 28 iunie în Parlament. Reforma pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament, fiind preferată doar o supraimpozitare simbolică și fără eliminarea vreunei pensii.

De asemenea, puterea vrea să mai cearnă din bugetarii care primesc și pensie, dar și salariu de la stat, fiind interzisă cumularea celor două venituri, cu anumite excepții, cum sunt parlamentarii, primarii sau judecătorii CCR.

Legile, atacate la CCR

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat motivele care au determinat instituția să sesizeze Curtea Constituțională pe tema a două legi foarte importante în ceea ce privește „specialii” din sistemul bugetar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare”, punctează instituția care a anunțat că au fost 87 de magistrați prezenți.

În ceea ce privește proiectul privind reforma pensiilor speciale, „sesizarea de neconstituţionalitate priveşte actul normativ în întregime, reţinându-se de către Secţiile Unite atât vicii de neconstituţionalitate de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă.

ÎCCJ a fost critic și față de legea privind interzicerea cumulării pensiei cu salariulSesizarea de neconstituţionalitate priveşte actul normativ în întregime, reţinându-se de către Secţiile Unite atât vicii de neconstituţionalitate de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat