Iohannis, după pactul privind migrația: Nu cred că acest pas va schimba poziția Austriei

Iohannis, după pactul privind migrația: Nu cred că acest pas va schimba poziția Austriei

Președintele României susține că noul pact european de migrație nu va schimba poziția Austriei privind aderarea țării la spațiul Schengen. Iohannis a precizat și că va avea o discuție informală cu cancelarul austriac.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Nu cred că acest pas care s-a făcut acum, așa numitul pact, va schimba poziția Austriei. Este nevoie de mai mult, este nevoie de mai multe negocieri și sper ca acestea să se facă și sa dea roade”, a subliniat președintele României.

Klaus Iohannis a precizat că există șansa să aibă o discuție informală cu cancelarul austriac în marja Summitului Comunității Politice Europene.

„Este posibil să avem o discuție complet informală, până acum nu am avut-o. S-a scurs multă cerneală pe acest pact pe migrație, sincer, progresul obținut este destul de modest, dar este un progres față de nimic ce am avut până acum. Acum avem o bază, mai degrabă tehnică. Ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte, tratează aspecte pe care nu le-aș numi majore”, a transmis Klaus Iohhanis

Ambasadorii statelor membre UE au convenit miercuri asupra unui text cheie al reformei politicii europene de migraţie, depăşind reticenţa Italiei, chiar înainte de un summit al celor 27 care va avea loc vineri în Spania, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Regulamentul în cauză, care va face în continuare obiectul negocierilor cu Parlamentul European, are scopul de a organiza o reacţie în cazul unui aflux masiv de migranţi într-un stat UE, aşa cum s-a întâmplat în cazul crizei refugiaţilor din 2015 - 2016. Prevede, în special, solidaritate obligatorie între statele membre şi o posibilă prelungire a duratei detenţiei migranţilor la frontierele externe ale Uniunii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat