Iohannis: E ridicol să acuzi că nu eşti lăsat să guvernezi când în doi ani şi jumătate ai schimbat 3 guverne şi 80 de miniştri

Iohannis: E ridicol să acuzi că nu eşti lăsat să guvernezi când în doi ani şi jumătate ai schimbat 3 guverne şi 80 de miniştri

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este "ridicol" ca un partid să se plângă de faptul că nu este lăsat să guverneze în contextul în care, în decurs de doi ani şi jumătate, a schimbat trei guverne şi 80 de miniştri.

"Este pur şi simplu ridicol să acuzi că nu eşti lăsat să guvernezi, când un simplu bilanţ arată că, în doi ani şi jumătate, ai schimbat trei guverne şi 80, atenţie, 80 de miniştri! Sunt cifre incredibile, care arată câtă instabilitate şi probleme - de la cele strict administrative până la cele legate de politici şi de continuitatea acestora - poate genera schimbarea unui ministru într-un minister. Însă lucrurile nu s-au oprit aici. La cei 80 de miniştri se adaugă un număr de 35 de solicitări de remanieri sau demisii, care la rândul lor numai stabilitate şi normalitate nu putem să spunem că generează. Chiar în aceste zile doamna premier vrea să schimbe nu mai puţin de opt miniştri, adică o treime din Guvern", a declarat preşedintele, joi, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că prin "numărul uriaş de miniştri schimbaţi", dar şi prin faptul că de fiecare dată schimbarea a survenit "în urma unor reglări de conturi în interiorul PSD", practic, în toată această perioadă, Partidul Social Democrat "a golit de conţinut funcţia de ministru, făcând-o irelevantă".

"Avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice, care se poate transforma într-o criză cu efecte directe asupra cetăţenilor. PSD riscă să ducă România într-un blocaj, care poate însemna inclusiv întârzieri în plata pensiilor şi salariilor", a afirmat preşedintele.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...