Iohannis, în Germania: Marea Neagră trebuie să constituie o zonă de importanță strategică

Marea Neagră trebuie să constituie o zonă de importanță strategică, a declarat vineri, la Munchen, președintele Klaus Iohannis. "Fiindcă mă găsesc aici, la Munchen, pentru a participa la Conferința de securitate, am prezentat abordarea noastră pe care o voi relua și în cadrul alocuțiunii pe care o voi avea la Conferința de securitate, și anume importanța flancului estic pentru NATO — flancul estic unde România joacă un rol important și dorește să joace un rol important în securizarea zonei. De asemenea, am atras atenția asupra importanței Mării Negre și a regiunii Mării Negre, care nu este importantă doar pentru noi, și trebuie să fie importantă pentru întreaga regiune și pentru NATO, trebuie să constituie o zonă de importanță strategică", a spus Iohannis, după întrevederea cu premierul landului bavarez, Horst Seehofer, cu care a susținut o declarație comună de presă.

El a precizat că o "temă foarte grea" pe care a discutat-o cu oficialul bavarez a fost criza migrației, apreciind că aceasta "lovește Bavaria mult mai mult decât România''.

"Am reiterat cu această ocazie opinia noastră: 'Noi dorim să fim solidari, parte din soluție, și nu dorim să complicăm problema'. Pe de altă parte, am reiterat că este foarte importantă consolidarea granițelor externe ale UE și este foarte important ca acest flux de imigranți să fie mult mai bine reglementat", a afirmat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis efectuează începând de miercuri o vizită de lucru în Germania. El s-a întâlnit joi cu președintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm. Începând de vineri șeful statului participă la Conferința de securitate de la Munchen, care se desfășoară până duminică. Președintele Iohannis va fi vorbitor principal sâmbătă la panelul despre viitorul NATO.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video