Iohannis: Încercările de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci mai prost; Toader mă evită

Iohannis: Încercările de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci mai prost; Toader mă evită

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că 'încercările de a controla sistemul judiciar' fac acest sistem mai prost şi precizează că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în discuţiile pe această temă.

"Aceste încercări de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci îl fac mai prost", a declarat Iohannis, miercuri, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

El a arătat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în cazul acestui proces.

Preşedintele a afirmat şi că se aştepta ca ministrul Justiţiei să-l contacteze la momentul iniţierii modificărilor legilor justiţiei.

Şeful statului a catalogat drept "un elefant" aceste modificări, însă a criticat procedura, apreciind că aceasta a fost "total netransparentă".

Preşedintele Iohannis a mai susţinut că propunerile "vor avea urmări ample sau mai puţin ample" şi că "în niciun caz nu vom fi mai respectaţi" după adoptarea acestora.

"Trebuie să fii căzut din lună să crezi că nu vor avea efecte", a subliniat el, adăugând că aceste modificări referitoare la legile justiţiei sunt dezbătute rapid în Parlament deoarece "penalii au intrat în panică".

Despre referendumul privind justiţia, Klaus Iohannis a indicat că-l va păstra "pentru când va fi" şi că "nu este ultimul as din mânecă".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei

5 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…