Iohannis: Încercările de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci mai prost; Toader mă evită

Iohannis: Încercările de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci mai prost; Toader mă evită

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că 'încercările de a controla sistemul judiciar' fac acest sistem mai prost şi precizează că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în discuţiile pe această temă.

"Aceste încercări de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci îl fac mai prost", a declarat Iohannis, miercuri, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

El a arătat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în cazul acestui proces.

Preşedintele a afirmat şi că se aştepta ca ministrul Justiţiei să-l contacteze la momentul iniţierii modificărilor legilor justiţiei.

Şeful statului a catalogat drept "un elefant" aceste modificări, însă a criticat procedura, apreciind că aceasta a fost "total netransparentă".

Preşedintele Iohannis a mai susţinut că propunerile "vor avea urmări ample sau mai puţin ample" şi că "în niciun caz nu vom fi mai respectaţi" după adoptarea acestora.

"Trebuie să fii căzut din lună să crezi că nu vor avea efecte", a subliniat el, adăugând că aceste modificări referitoare la legile justiţiei sunt dezbătute rapid în Parlament deoarece "penalii au intrat în panică".

Despre referendumul privind justiţia, Klaus Iohannis a indicat că-l va păstra "pentru când va fi" şi că "nu este ultimul as din mânecă".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”