Iohannis: Infractorii trebuie puşi la puşcărie, iar oamenii cinstiţi apăraţi, nu invers ca în guvernarea pesedistă

Iohannis: Infractorii trebuie puşi la puşcărie, iar oamenii cinstiţi apăraţi, nu invers ca în guvernarea pesedistă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la clanurile de interlopi, că acesta este un fenomen îngrijorător şi a susţinut că există o preocupare "serioasă" din partea instituţiilor statului, dar aceste lucruri nu pot fi reparate de pe o săptămână pe alta.

"Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar, în acelaşi timp, putem să vedem că există o preocupare serioasă şi intensă şi la Interne şi la marile Parchete şi la Ministerul Justiţiei, însă trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămâna pe alta ce s-a stricat în 30 de ani sau, dacă vreţi să fiu mult mai complet şi mai acid politic, să ne amintim cu tristeţe, că altfel nu pot să-mi amintesc, de cei trei ani de guvernare PSD, în care PSD a încercat cu toată forţa să distrugă legile justiţiei, să pună cizma pe gâtul justiţiei din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiţi. Asta se vede acum pe străzi", a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că Executivul vine cu măsuri, dar majoritatea PSD "se opune" în Parlament reformelor necesare în domeniul Justiţiei.

"Actualul Guvern vine cu măsuri, dar, când ajungem în Parlament, aceeaşi majoritate pesedistă care încă se opune la reformele necesare în domeniul justiţiei. Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe şi vom găsi soluţiile care se cuvin pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie puşi la puşcărie şi oamenii cinstiţi să fie apăraţi de instituţiile statului, nu invers cum, din păcate, am avut tendinţa în anii de guvernare pesedistă", a susţinut preşedintele Iohannis. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…