Iohannis, într-o carte pentru copii editată la Sibiu, alături de baronul Brukenthal şi savantul Hermann Oberth FOTO

Iohannis, într-o carte pentru copii editată la Sibiu, alături de baronul Brukenthal şi savantul Hermann Oberth FOTO

Numele preşedintelui Klaus Iohannis apare, alături de personalităţi cu origini săseşti din Transilvania, într-o carte pentru copii editată la Sibiu, prin fonduri guvernamentale.

Klaus Iohannis a apărut într-o carte de copii, editată la Sibiu FOTO Presidency

Potrivit turnulsfatului.ro , editura Honterus de la Sibiu a editat un caiet cu ghicitori şi puzzle-uri pentru copii, la iniţiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.

Caietul se numește „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate). Este vorba despre o ediție color pentru cei mici care, datorită unor întrebări sau imagini sugestive, pot afla mai multe despre regiunea Transilvaniei în general și despre bisericile fortificate în special.

Caietul conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.

În carte apare un exerciţiu-labirint, în care sunt imaginile a cinci personalităţi cu origini săseşti şi cinci imagini care se potrivesc pentru fiecare dintre acestea. Descrierea sarcinii este: „Cinci saşi celebri s-au rătăcit. Ajutaţi-i să-şi găsească drumul spre casă, evidenţiindu-le drumul cu creioane colorate”.

Cine mai e alături de Iohannis

Personalităţile sunt: baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul şi pastorul luteran sas născut la Mediaş, Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei şi astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Braşov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar şi fostul primar al Sibiului, actual preşedinte al României, Klaus Iohannis (născut în 1959). Așadar, Iohannis e singura personalitate în viață din carte,

Klaus Iohannis este alături de personalități istorice săsești FOTO Turnul Sfatului

Klaus Iohannis este alături de personalități istorice săsești FOTO Turnul Sfatului

Pentru Klaus Iohannis este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piaţa Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”