Iohannis, la decorarea Simonei Halep: Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc la Wimbledon

Iohannis, la decorarea Simonei Halep: Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc la Wimbledon

Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost decorată marţi, de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

"Avem în faţa noastră o mare campioană, care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci şi un exemplu de nepreţuit. Dragă Simona Halep, vă confer astăzi cea mai înaltă distincţie a statului român, ca recunoaştere şi preţuire profundă pentru câştigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum şi pentru parcursul profesional de excepţie de până acum. Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi pregătirii constante, aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare de tenis din România care deţine acest titlu. Vă felicit din toată inima! (...) Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Prin tenisul pe care îl practică, cu atât de multă pasiune şi dăruire, inspiră milioane de oameni din multe colţuri ale lumii. Mai mult, ea ajunge, într-un mod cu totul deosebit, la inimile copiilor şi le sădeşte seminţele încrederii şi curajului. Prin puterea exemplului, reprezentaţi un foarte preţios model pentru tânăra generaţie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei.

El a susţinut că meciul de la Wimbledon a fost o "lecţie de concentrare, de forţă fizică şi psihică, de uriaşă ambiţie".

"Ne-aţi demonstrat tuturor că prin efort constant şi pasiune se pot obţine performanţe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulţumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc! La un moment dat aţi afirmat că, deşi au fost momente dificile pe parcursul carierei, nu v-aţi gândit niciodată să renunţaţi. Asta înseamnă să fii o luptătoare, să refuzi să renunţi indiferent cât de greu îţi este. V-aţi ambiţionat să credeţi că nimic nu este imposibil. Şi aţi reuşit!", i-a spus şeful statului lui Halep.

Preşedintele a subliniat că performanţa deosebită la care a ajuns Simona Halep îi aparţine acesteia şi familiei ei în totalitate.

"Este păcat, şi o spun cu mare regret, că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităţilor statului. Cel mai elocvent exemplu este că aţi câştigat un turneu disputat pe un teren cu iarbă, fără ca noi, în România, să avem măcar aşa ceva. Mulţi copii talentaţi renunţă sau nu pot face performanţă pentru că fie le lipseşte sprijinul financiar, fie nu au condiţii să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulţi să renunţe. Când ei se pierd, pierdem noi toţi, pierde România. Exemplul pe care îl oferiţi trebuie să impulsioneze autorităţile să gândească o strategie pentru a putea susţine sportul românesc", a afirmat Iohannis.

El i-a urat succes Simonei Halep şi să rămână la fel de ataşată şi fidelă valorilor în care crede şi pe care le promovează.

"De azi înainte, când spui Halep spui România şi când spui România spui Halep!", a precizat şeful statului.

Klaus Iohannis i-a felicitat şi pe părinţii Simonei Halep, precum şi echipa jucătoarei de tenis.

"Doamnă şi domnule Halep, vă felicit şi vă mulţumesc pentru că aţi crescut nu doar un mare sportiv, ştiind să cultivaţi talentul, dar şi un om foarte curajos, muncitor, determinat, modest, sincer, cu o conduită exemplară atât pe teren, cât şi în afara lui. Totodată, aş vrea să felicit şi membrii echipei care vă sunt alături: antrenori, medici, sponsori şi prieteni", a afirmat el.

Simona Halep i-a mulţumit preşedintelui pentru această distincţie.

"Este o mare onoare pentru mine, o recunoaştere şi o preţuire faţă de munca mea. (...) Sper prin aceste rezultate să îi inspir pe toţi copiii, să le transmit dorinţa şi plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolţi nu numai în cariera sportivă, ci şi cea personală. (...) Sunt destul de emoţionată. Este mai greu ca finala de la Wimbledon", a mărturisit jucătoarea de tenis.

Ea a mulţumit familiei, antrenorilor şi românilor.

"Vreau să le mulţumesc că au construit această casă, cum îi spun eu carierei mele. Fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea am ajuns la cel mai înalt nivel de tenis. Românilor de pretutindeni, care mă susţin indiferent şi necondiţionat atunci când joc în orice ţară, dar cel mai mult le mulţumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc atunci când mă întorc în ţară. Sunt mândră că sunt româncă şi sper să merg cu fruntea sus peste tot şi să câştig cât mai multe trofee ca să fiu o inspiraţie pentru toţi copilaşii şi sper să aibă ocazia şi condiţii cât mai bune ca să avem cât mai mulţi campioni în viitor", a declarat Simona Halep, în cadrul ceremoniei de decorare.

La ceremonia de la Cotroceni au fost prezenţi părinţii Simonei Halep, precum şi apropiaţi ai acesteia, între care fostul tenisman Ilie Năstase.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de decorare a jucătoarei de tenis Simona Halep cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Şeful statului i-a conferit Simonei Halep această distincţie în semn de "înaltă apreciere şi recunoaştere pentru câştigarea Trofeului de tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepţionale obţinute de-a lungul carierei, pentru desăvârşirea poziţiei în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum şi pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional şi popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generaţii de sportivi". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...