Iohannis, mesaj de felicitare pentru Erdogan: Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea strânsă

Iohannis, mesaj de felicitare pentru Erdogan: Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea strânsă

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj lui Recep Erdogan în care în felicită pentru realegerea în funcția de președinte al Turciei. Șeful de stat român a precizat că așteaptă să continue cooperarea strânsă cu actualul șef de stat turc.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Felicitări, domnule Președinte Erdoğan, pentru realegerea în funcție! Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea strânsă, bazată pe Parteneriatul Strategic dintre țările noastre”, a transmis Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

În ciuda faptului că finalul alegerilor din Turcia nu a fost cunoscut, Marcel Ciolacu a postat încă de aseară un mesaj în care a vorbit despre realegerea în funcție a președintelui Erdogan.

„Turcia rămâne unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României! Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic, în cadrul NATO”, a transmis Marcel Ciolacu în mesajul său.

Realegerea lui Erdogan în funcția de președinte al Turciei a fost confirmată de Ahmet Yener, președintele Consiliului Electoral Suprem (YSK) al țării, duminică seara. Adresându-se reporterilor de la Ankara, Yener a spus că Erdogan a câștigat președinția Turciei în fața candidatului opoziției, Kemal Kilicdaroglu în turul doi al scrutinului.

Potrivit rezultatelor neoficiale, președintele turc în exercițiu a câștigat cursa cu 52,14%, în timp ce Kilicdaroglu a obținut 47,86% din voturi, a spus Yener, adăugând că 99,43% din urne fuseseră deschise până la momentul declarației.

În primul tur al alegerilor din 14 mai, niciun candidat nu a obținut procentul de 50% necesar pentru o victorie totală, fiind necesar un al doilea tur prezidențial. În acea zi au avut loc și alegeri parlamentare, alianța electorală a lui Erdogan câștigând majoritatea mandatelor.

„Toată Turcia și democrația ei au câștigat”, a adăugat președintele turc, după realegerea în funcție.

"Nu suntem singurii câștigători. Turcia este câștigătoarea. Națiunea noastră, cu toate segmentele sale, este câștigătoarea. Democrația noastră este câștigătoare", a spus Erdogan, adresându-se miilor de susținători ai săi adunați în fața complexului prezidențial din capitala Ankara.

"Nimeni nu a pierdut astăzi. Toți cei 85 de milioane (oameni) au câștigat... Acum este timpul să ne unim și să ne integrăm în jurul obiectivelor noastre naționale și visurilor naționale, lăsând deoparte toate dezbaterile și conflictele referitoare la perioada electorală", a adăugat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

4 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”