Iohannis, mesaj pentru PNL: România are nevoie de partide puternice; oferă o viziune pentru România

Iohannis, mesaj pentru PNL: România are nevoie de partide puternice; oferă o viziune pentru România

România are nevoie de partide puternice în care democrația internă să fie reală, în care să existe dezbatere, iar toate resursele valoroase să fie folosite la potențialul lor maxim, afirmă președintele Iohannis în mesajul transmis PNL cu ocazia Congresului.

Mesajul șefului statului a fost transmis la Congresul PNL de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan.

"Îmi doresc, președintele Iohannis își dorește acest lucru, ca toată energia să se transforme în zilele, lunile și anii viitori în proiecte pentru România și pentru cetățenii acestei țări. România are nevoie, astăzi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înțeleg însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democrația internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele valoroase ale partidului sunt folosite la potențialul lor maxim. Un partid puternic înțelege preocupările, grijile, nevoile și aspirațiile electoratului său și răspunde articulând programe și politici publice eficiente și responsabile. Un partid puternic oferă în același timp cetățenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea și ce va face cu ea, un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiații lor, ci pentru cetățeni și comunitățile lor, pentru a întări postura României în plan regional, european și în lume", afirmă Iohannis în mesajul transmis, potrivit consilierului prezidențial.

Ștefan a precizat că președintele Iohannis este plecat la Sibiu, pentru a participa, împreună cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel, la manifestările prilejuite de împlinirea a zece ani de la momentul "Luxemburg — Sibiu — Capitale Europene ale Culturii".

La Congresul PNL va fi ales noul președinte al partidului, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!