Iohannis, mesaj pentru PNL: România are nevoie de partide puternice; oferă o viziune pentru România

Iohannis, mesaj pentru PNL: România are nevoie de partide puternice; oferă o viziune pentru România

România are nevoie de partide puternice în care democrația internă să fie reală, în care să existe dezbatere, iar toate resursele valoroase să fie folosite la potențialul lor maxim, afirmă președintele Iohannis în mesajul transmis PNL cu ocazia Congresului.

Mesajul șefului statului a fost transmis la Congresul PNL de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan.

"Îmi doresc, președintele Iohannis își dorește acest lucru, ca toată energia să se transforme în zilele, lunile și anii viitori în proiecte pentru România și pentru cetățenii acestei țări. România are nevoie, astăzi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înțeleg însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democrația internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele valoroase ale partidului sunt folosite la potențialul lor maxim. Un partid puternic înțelege preocupările, grijile, nevoile și aspirațiile electoratului său și răspunde articulând programe și politici publice eficiente și responsabile. Un partid puternic oferă în același timp cetățenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea și ce va face cu ea, un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiații lor, ci pentru cetățeni și comunitățile lor, pentru a întări postura României în plan regional, european și în lume", afirmă Iohannis în mesajul transmis, potrivit consilierului prezidențial.

Ștefan a precizat că președintele Iohannis este plecat la Sibiu, pentru a participa, împreună cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel, la manifestările prilejuite de împlinirea a zece ani de la momentul "Luxemburg — Sibiu — Capitale Europene ale Culturii".

La Congresul PNL va fi ales noul președinte al partidului, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…