Iohannis: Nu există vreo intenţie la Guvern de a modifica vreo lege pentru a face economie

Iohannis: Nu există vreo intenţie la Guvern de a modifica vreo lege pentru a face economie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că la nivelul Guvernului nu există nicio intenţie de modificare a legislaţiei astfel încât să se facă economie, şeful statului reiterând că Executivul nu doreşte să taie pensii şi salarii.

"Legile în România sunt obligatorii, nu sunt facultative. Şi, în acest sens, nu pot să vă spun decât că eu voi insista ca noul guvern să respecte ad litteram toată legislaţia care este în vigoare. Iar dacă există probleme în legislaţia în vigoare, ceea ce se poate întâmpla, atunci Guvernul va veni cu propuneri de modificare. Însă, din discuţiile pe care le-am avut eu, şi în campanie, şi după campanie, şi astăzi, nu există vreo intenţie la Guvern de a modifica vreo lege pentru a face economie sau, mai pe româneşte, Guvernul nu doreşte să taie pensii şi salarii, ba, dimpotrivă, Guvernul Orban doreşte să respecte legislaţia, inclusiv în partea care prevede oarece măriri la pensii şi la salarii. (...) Nu vor fi tăieri de salarii şi de pensii şi nu vor fi nici îngheţări. Ele nu aduc nimic. Oamenii nu pot fi pedepsiţi pentru proasta guvernare pesedistă. Trebuie găsite metode mult mai inteligente, trebuie găsite alocări bugetare care duc la o dezvoltare sustenabilă a economiei, care pe urmă permite, evident, nu reduceri, ci creşteri de salarii şi pensii. Această chestiune am transmis-o foarte explicit şi noului guvern şi cred că rezultatele se vor vedea. Ştiu că sunt tot felul de specialişti care ne spun la televizor că nu există alte soluţii. Eu sunt convins că există alte soluţii şi vor fi adoptate", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…