Iohannis: O moţiune de cenzură - lipsită de sens şi de bun simţ politic

Iohannis: O moţiune de cenzură - lipsită de sens şi de bun simţ politic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că o moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar fi un gest "lipsit de sens şi de bun simţ politic" în contextul epidemiei de COVID-19.



"Asta cu moţiunea de cenzură este pur formal un instrument al opoziţiei, dar să vii cu moţiune de cenzură sau cu ameninţarea unei moţiuni de cenzură într-o situaţie de criză sanitară, într-o situaţie de epidemie, mi se pare pur şi simplu greşit şi total lipsit de bun simţ şi lipsit de fundament. Acuzaţiile sunt nefondate. Pentru ce să demiţi Guvernul? Fiindcă a luat măsurile care au fost necesare, fiindcă a luat măsurile la timp, fiindcă am reuşit să împiedicăm extinderea epidemiei, fiindcă a venit cu măsuri de revigorare economică ce deja produc rezultate, fiindcă au o gândire de revenire economică. Mi se pare total lipsit de sens şi de bun simţ politic", a spus şeful statului, după ce a vizitat unităţile mobile ATI la Romexpo.

El a arătat că la momentul la care Executivul a fost instalat se ştia că acesta va fi pentru o perioadă scurtă.

"Să ne amintim cu toţii discuţiile când acest Guvern a fost instalat şi toată lumea a ştiut că este instalat pentru un an de zile, deci pentru o perioadă scurtă. Ne amintim că atunci cam toţi au spus: Domne', votăm acest Guvern ca să facă bugetul, ca să facem alegeri şi să ajungem la alegeri parlamentare şi dacă facem toate acestea lucrurile sunt bune. Guvernul a venit, a făcut un buget bun, a gestionat foarte bine epidemia, a gestionat această situaţie de criză foarte bine, are o gândire economică sănătoasă şi vine cu un program economic foarte bun şi solid. Deci acest Guvern a făcut infinit mai mult decât s-a aşteptat de la el atunci când a fost votat prima dată şi acum când mai sunt doar puţine luni până la alegeri vine PSD şi flutură moţiunea de cenzură doar aşa ca să arate că este pe acolo. Nu mi se pare corect", a afirmat Iohannis.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, că parlamentarii social-democraţi încep să lucreze la moţiunea de cenzură pe care o vor depune a doua zi după încheierea stării de alertă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”