Iohannis: Pensiile speciale trebuie eliminate la un moment dat

Iohannis: Pensiile speciale trebuie eliminate la un moment dat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că la un moment dat pensiile speciale, cu excepţia celor pentru magistraţi şi militari, trebuie eliminate.

El a fost întrebat, la Palatul Cotroceni, dacă susţine eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor pentru militari şi magistraţi. "Da, cu aceste excepţii, pensiile speciale trebuie la un moment dat eliminate, fiindcă nu putem să avem mai multe categorii de beneficiari de pensii după criterii diferite. Criteriul contributivităţii este un criteriu unanim acceptat şi acolo trebuie să ajungem", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În ceea ce priveşte păstrarea pensiilor de serviciu pentru angajaţii din penitenciare, Iohannis a precizat: "Aceste chestiuni trebuie foarte bine discutate în primul rând în Parlament, după care putem să discutăm şi mai departe". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…