Iohannis: Referitor la legea privind majorarea salariilor în Educație și Sănătate, eu sunt pozitiv; o aștept la promulgare

Iohannis: Referitor la legea privind majorarea salariilor în Educație și Sănătate, eu sunt pozitiv; o aștept la promulgare

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Parlamentul trebuie să lămurească lucrurile în ceea ce privește votul la legea referitoare la majorările salariale în Educație și Sănătate, arătând că el este ''pozitiv'' în acest caz și că așteaptă actul normativ la promulgare.

"Aceste lucruri se vor lămuri între cei care trebuie să lămurească această chestiune, bănuiesc în Parlament. În ce privește legea, eu sunt pozitiv. Aștept legea la promulgare", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat cum vede votul la legea privind majorările salariale.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat luni Ordonanța 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educație și Sănătate în medie cu 15%. Liberalii au absentat de la vot.

Marți, PNL a anunțat că va contesta votul din Camera Deputaților asupra acestei legi.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că votul la această lege a fost un "furt".

În acest sens, liberalii au prezentat pe Facebook imagini potrivit cărora la votul din Camera Deputaților erau prezenți 168 de deputați, și nu 184 câți au fost anunțați.

"Votul din Camera Deputaților asupra legii privind majorările salariale în Educație și Sănătate a fost viciat prin minciună. PSD a mințit că are suficienți oameni în sală pentru a vota legea, anunțând o prezență de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168", au susținut liberalii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?