Iohannis respinge proiectul PSD de subvenţionare a crescătorilor de porci. Fiul lui Dragnea a cumpărat 2014 cu 500 de lei o mare afacere cu porci

Iohannis respinge proiectul PSD de subvenţionare a crescătorilor de porci. Fiul lui Dragnea a cumpărat 2014 cu 500 de lei o mare afacere cu porci

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat luni la Curtea Constituţională o lege prin care coaliţia PSD-ALDE vrea să susţină crescătorii de porci din România. Legea a fost iniţiată de PSD la puţin timp după ce a apărut public informaţia că fiul lui Liviu Dragnea cumpărase în 2014, cu doar 500 de lei, o mare fermă de porci. Ferma controlată de Valentin Dragnea ar putea fi unul dintre beneficiarii schemei de ajutor, dacă legea intră în vigoare, relatează G4Media.ro.

Iohannis oprise legea de la promulgare şi în ianuarie, când a trimis-o Parlamentului pentru reexaminare. Acum, în sesizarea de neconstituţionalitate, preşedintele arată că legea “încalcă prevederile art. 1 alin. (5), ale art. 135, precum și pe cele ale art. 148 alin. (2) şi (4) din Constituţie”. Iohannis arată că în timp ce Tratatul UE “precizează expres că înainte de pronunţarea unei decizii finale de către Comisie, statul membru ce ar dori să instituie un ajutor de stat nu poate pune în aplicare măsurile preconizate. Or, simpla notificare a Comisiei Europene cu o schemă de ajutor de stat, așa cum se prevede la art. 21 alin. (1) din legea criticată nu echivalează cu încuviinţarea ei de către Comisie”.

Reamintim că o investigaţie HotNews.ro din martie 2017 arată cum o fermă de porci din Teleorman a ajuns în aprilie 2014 de la Tel Drum SA – companie cu care preşedintele PSD a negat mereu că ar avea vreo legătură – în proprietatea fiului lui Liviu Dragnea. Valentin Dragnea a obţinut cu 500 de lei Romcip SA, o companie zootehnică integrată cu o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei la momentul achizitiei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății