Iohannis, reuniune în format restrâns, în pregătirea Summitului NATO. Aderarea Suediei şi Finlandei, pe agenda discuţiilor

Iohannis, reuniune în format restrâns, în pregătirea Summitului NATO. Aderarea Suediei şi Finlandei, pe agenda discuţiilor

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 14 iunie 2022, la Haga, Regatul Ţărilor de Jos, la o reuniune în format restrâns, alături de premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi de Secretarul General NATO. Întâlnirea are loc la invitaţia Prim-ministrului Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, şi a Prim-ministrului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, „reuniunea vizează coordonarea poziţiilor şi a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva Summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie”, unde urmează să fie discutată „evaluarea situaţiei de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanşat de Rusia”.

De asemenea, pe agenda discuţiilor vor fi şi „continuarea asistenţei pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianţei, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO şi perspectivele aderării la Alianţă a Suediei şi a Finlandei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante