Iohannis: România a arătat că îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în Schengen

Iohannis: România a arătat că îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în Schengen

Președintele Iohannis susține că România a arătat, o dată în plus, că îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în spațiul Schengen după ce a gestionat cu responsabilitate și eficiență granițele externe.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„România a arătat, o dată în plus, că îndeplineşte pe deplin criteriile pentru integrarea în spaţiul Schengen, gestionând cu responsabilitate şi eficienţă graniţele externe. O decizie în favoarea aderării României la Schengen în acest an va reprezenta un semnal foarte important pentru cetăţenii noştri de apartenenţă şi încredere în proiectul comun european", a declarat Klaus Iohannis, cu ocazia primirii Premiului Civic German, conferit de Fundaţia Civică Bad Harzburg.

Klaus Iohannis a primit astăzi Premiul Civic German, conferit de Fundația Civilă Bad Harzburg, pe baza evaluării întregii sale cariere politice. Șeful statului român a punctat că România a dovedit de-a lungul anilor atașamentul față de valorile europene.

„Este o deosebită onoare pentru mine să primesc astăzi Premiul Civic German și să mă alătur personalităților vieții publice cu o contribuție deosebită la promovarea democrației și a binelui comun. Vă mulțumesc pentru această dovadă de apreciere. În același timp țin să subliniez că primesc acest premiu nu doar ca pe o onoare personală, această distincție reprezintă o recunoaștere a modului în care democrația și angajamentul civic se manifestă astăzi în România ca stat membru al UE și al NATO”, a transmis Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei de la Castelul Benrath, Düsseldorf, Republica Federală Germană.

Președintele României susține că premierul primit are o semnificație aparte pentru acesta, însă mai ales pentru cetățenii României.

„Românii sunt pro europeni convinși, profund atașați valorilor europene democratice pentru care în trecut au făcut sacrificii enorme. Democrația este o valoare europeană fundamentală și împreună cu statul de drept și drepturile omului reprezintă temelia UE și a modului nostru de viață. Aceste valori sunt interdependente, drepturile omului pot fi respectate numai într-o societate în care instanțe independente garantează protecția lor și în care poate exista o dezbatere democratică deschisă și informată, cu o presă independentă și o societate civilă activă”, a punctat șeful statului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante