Iohannis: România sprijină de mult timp Republica Moldova şi vom continua

Iohannis: România sprijină de mult timp Republica Moldova şi vom continua

Președintele României a reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova. La rândul său, cancelarul Germaniei a declarat luni, la Palatul Cotrocenică este normal ca Germania să poată ajuta Republica Moldova să nu mai depindă de gaze şi energie din altă parte.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că este „evident şi clar interesul nostru pentru a sprijini Republica Moldova”, susținând că „acest interes este unul comun şi aşa cum a spus deja domnul Cancelar, este nu doar un interes declarat ci este real, profund”, a arătat şeful statului, adăugând că în cursul acestei după-amiezi va fi o întâlnire trilaterală pentru a aprofunda aceste chestiuni şi a vedea ce se poate face mai mult”.

„România sprijină de mult timp Republica Moldova şi vom continua acest sprijin. Este vorba de sprijin în zona energiei, este vorba de sprijin pentru reformă, este vorba de inclusiv de sprijin bugetar şi multe alte lucruri pe care putem să le facem pentru cetăţenii Republicii Moldova dar şi pentru instituţiile democratice din Moldova care au nevoie de sprijin pentru a pune în practică reformele antamate”, a mai spus președintele.

Totodată, președintele a arătat că va continua și sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Aceste lucruri le facem noi pentru că noi credem că Republica Moldova merită acest sprijin şi trebuie să rămână de partea noastră, a Europei”, a mai spus președintele, arătând impactul atacurilor că hibride din partea Rusiei, al numărului de refugiați ucraineni care au ajuns în Republica Moldova, dar şi impactul războiului asupra economiei moldoveneşti. „Toate acestea sunt preocupări importante pentru noi iar sprijinul nostru va fi permanent şi atât timp cât este nevoie”, a mai arătat Klaus Iohannis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA