Iohannis: Sarcina prim-ministrului este aceea de a guverna, nu de a întreprinde turnee electorale externe

Iohannis: Sarcina prim-ministrului este aceea de a guverna, nu de a întreprinde turnee electorale externe

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni că sarcina principală a prim-ministrului este aceea de a guverna, nu de a întreprinde turnee electorale externe care "nu aduc niciun beneficiu" României.

"Îi reamintesc prim-ministrului că sarcina sa principală este aceea de a guverna şi de a rezolva problemele curente, executive, imediate, şi nu de a întreprinde turnee electorale externe care nu aduc niciun beneficiu României sau, ca să fiu mai clar, care nu aduc absolut nimic. Sigur, acest Guvern incompetent şi-a pierdut majoritatea parlamentară şi nu ştie dacă se mai poate baza pe sprijin în Parlament. Soluţia firească ar fi aceea a demisiei unui astfel de Guvern-dezastru, care şi-a pierdut orice fel de legitimitate. Dar acest Guvern n-a găsit de cuviinţă să se retragă nici măcar după referendumul din 26 mai, când 6,5 milioane de români i-au spus clar şi fără echivoc că duce ţara într-o direcţie greşită. Deci, nu ne putem aştepta la gesturi de responsabilitate din partea PSD", a arătat preşedintele într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a reiterat de asemenea că "abia" aşteaptă să treacă moţiunea de cenzură, menţionând că instituţii fundamentale ale statului au "grave probleme de credibilitate" din cauza politizării excesive.

"Funcţionarea instituţiilor nu trebuie să mai fie afectată de lipsa de competenţă a celor care le conduc în prezent. Am ajuns în această situaţie pentru că pesediştii au înlocuit profesioniştii cu incompetenţi şi tot felul de neaveniţi în poziţii de decizie. Instituţii fundamentale ale statului au grave probleme de credibilitate din cauza politizării excesive. Eu vreau să transmit românilor că statul are în rândurile sale nenumăraţi profesionişti şi oameni dedicaţi misiunii lor publice. Iar procesul de reconstrucţie a statului trebuie să înceapă, obligatoriu, cu repunerea pe baze corecte a administraţiei şi aceasta nu poate fi făcută decât de un nou guvern, care să îşi asume în mod clar o astfel de prioritate. Abia aştept să treacă moţiunea!", a susţinut şeful statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...