Iohannis se va consulta miercuri cu liderii partidelor parlamentare pe tema legilor Big Brother

Iohannis se va consulta miercuri cu liderii partidelor parlamentare pe tema legilor Big Brother

Presedintele Klaus Iohannis se va consulta miercuri cu liderii partidelor si formatiunilor parlamentare pe tema legilor Big Brother, au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

Potrivit surselor citate, consultarile pe tema securitatii cibernetice vor avea loc miercuri, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni.

Ultimele consultari ale sefului statului cu reprezentantii partidelor si formatiunilor parlamentare au avut loc pe 20 aprilie si au vizat stadiul legislatiei electorale si procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor justitiei.

La inceputul lunii februarie, Administratia Prezidentiala a anuntat ca legile Big Brother vor fi reanalizate la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica (COSC), la initiativa presedintelui Klaus Iohannis, cu scopul "de a se gasi un echilibru intre respectarea libertatilor individuale si prevenirea terorismului, criminalitatii cibernetice si combaterea coruptiei".

"Demersul are drept scop depasirea blocajului care se inregistreaza in prezent, punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si o mai buna informare a opiniei publice privind masurile in plan legislativ si efectele acestora. Reanalizarea legislatiei in domeniu va include si consultari cu societatea civila, inainte de reinceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentantilor societatii civile fiind indispensabila pentru un demers care sa vina si in intampinarea celor care in trecut si-au exprimat reticenta fata de unele prevederi", arata sursa citata.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate