Iohannis și Dragnea au fost complici într-o mare porcărie, în 2015. Merită să citiți

Iohannis și Dragnea au fost complici într-o mare porcărie, în 2015. Merită să citiți

Iohannis și Dragnea au fost complici într-o altă porcărie! Ponta urma să fie arestat în 2015 dacă nu apărea Colectiv! Dragnea i-a dat țeapă lui Iohannis în 2016: Cioloș trebuia să fie premier! O sursă, de la care au ajuns în ultimul timp informații și la Ponta, că prea este pornit pe dezvăluiri, ne-a trimis niște informații șocante. Vorbim despre cineva care a fost de față la aceste discuții! Pe care, se pare, Ponta le va dezvălui într-o bună zi. 

Ne pare rău, dar i-o luăm înainte. Sursa noastră descrie o discuție din iulie 2015, la care a participat, în care s-a afirmat că DNA urma să ceară Parlamentului arestarea lui Victor Ponta. La discuție au participat inclusiv Klaus Iohannis și președintele de facto al PSD de la acea dată, Liviu Dragnea. Spunem de facto pentru că discuția a avut loc la scurt timp după demisia-surpriză a lui Ponta din fruntea PSD, pe 12 iulie 2015. Iar Dragnea a devenit președinte interimar pe 27 iulie. Am putea spune că președintele era normal să discute cu Dragnea având în vedere informația despre o iminentă solicitare a DNA. 

Tragedia de la Colectiv a simplificat însă lucrurile. Și, cu larga complicitate a liderului PSD, a fost instalat Guvernul tehnocrat condus de Cioloș. Însă câți români își mai aduc aminte cât de umil era atunci Dragnea în raport cu președintele Iohannis. Dar și cu câtă normalitate a acceptat Iohannis să-i lase lui Dragnea Ministerul Dezvoltării. Plus o poziție de vicepremier. Pentru același Vasile Dâncu. Omul de legătură și de încredere pentru cei doi.

Însă de-abia de acum încolo devin lucrurile interesante.

Conform sursei noastre, o nouă discuție, în aproape același format ca în vara lui 2015, a avut loc în iunie 2016. La această discuție s-a agreat ca Dragnea și Edi(da, Eduard Hellvig) să lucreze toți ca din decembrie să fie un guvern PSD-PNL. Cu păstrarea ca premier a lui Dacian Cioloș.

De aceea a refuzat Cioloș, neverosimil aproape, să intre pe față în PNL sau să-și facă o platformă în USR. Și tot de aceea, până în ultima clipă, Iohannis îi liniștea pe liberalii mai suspicioși spunându-le să stea liniștiți, că o să vadă, că o să fie bine.

Numai că tandemul Alina Gorghiu-Vasile Blaga l-au trădat, șantajați susține sursa noastră, pe președinte și Dragnea s-a trezit în brațe cu un scor la care nici nu se gândea.

Și l-a lăsat pe președinte cu ochii în soare. Acum vedem de ce n-a vrut Dragnea să spună cine va fi premierul PSD: îl știa deja!

Și tot acum vedem de ce a încercat Iohannis, disperat, să și-l atragă de partea sa pe Tăriceanu imediat după alegeri: și-o furase! Și a schimbat brusc tonul anunțând ritos că nu va nominaliza penali în conducerea Guvernului.

Consecințele acestei complicități le vedem reactivate azi... Dragnea a primit vestea de la Cotroceni la fel de umil ca în 2015...

Ponta, așteptăm mărturisirea ta...

BONUS De ce nu spun liberalii care au azi la Cotroceni ce le-a spus președintele? Ce frumos le-a vorbit și ce relaxat era. Cum și-a întins picioarele pe scaun. Cum i-a lingușit. Și, mai ales, cât de pornit era pe cei de la USR. Pe care i-a făcut în fel și chip, spunându-le liberalilor că sunt niște... Nimeni nu observă că-n Orban a dat muțenia acum? 


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...