Iohannis: Simplitatea și căldura umană a Reginei Ana o așază între simbolurile României

Iohannis: Simplitatea și căldura umană a Reginei Ana o așază între simbolurile României

UPDATE ORA 10.37 Președintele Klaus Iohannis, care a venit miercuri dimineață la Castelul Peleș pentru a prezenta condoleanțe familiei regale, a părăsit domeniul regal după aproximativ 15 minute. Șeful statului a depus o coroană, a aprins o candelă și a scris un mesaj în cartea de condoleanțe.

 "Compasiunea și regretul meu profund pentru dispariția majestății sale Regina Ana a României. Simplitatea și căldura umană a Reginei Ana, precum și exemplul personal de comportament și loialitate o așază între simbolurile României contemporane. În aceste momente de adâncă tristețe, transmit condoleanțele mele întregii familii regale. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", este mesajul pe care președintele Klaus Iohannis l-a scris în cartea de condoleanțe deschisă la Castelul Peleș.

Președintele a fost întâmpinat de Principesa Margareta, Custodele Coroanei, și de Principele Radu, cei doi însoțindu-l pe șeful statului și la ieșirea din castel.

Miercuri, la Peleș sunt așteptați reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai organizațiilor internaționale, reprezentanți ai instituțiilor statului, din partea Instituției Prezidențiale, a Președinției Republicii Moldova, membri ai Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor două țări. Sunt așteptați de asemenea reprezentanți ai Academiei Române și ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și din partea altor culte.

Premierul Dacian Cioloș va prezenta condoleanțe la ora 15,00, conform agendei postate pe site-ul Guvernului.

Până miercuri, la ora 18,30, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va rămâne în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Seara, sicriul va fi transportat la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Capitală. Aici, potrivit site-ului Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, la ora 20,45, este programată o rugăciune catolică prezidată de IPS Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române. Evenimentul va fi privat.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, la ora 15,00, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

ORA 10.08 Președintele Iohannis a ajuns la Castelul Peleș

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri dimineața la Castelul Peleș, unde se află depus trupul neînsuflețit al Reginei Ana.

Iohannis a fost întâmpinat de Principesa Margareta și Principele Radu și a depus o coroană de flori lângă fântâna arteziană de pe terasa castelului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”