Iohannis: Solicitările dascălilor pentru mărire salarială, după părerea mea, sunt îndreptățite

Iohannis: Solicitările dascălilor pentru mărire salarială, după părerea mea, sunt îndreptățite

Președintele României susține că solicitările dascălilor pentru măririle salariale sunt, după părerea sa, îndreptățite. Iohannis a punctat că creșterea salariilor ține de legea salarizării, nu de legile educației.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite. Avem o inflație mare și aici vorbim de o reașezare. Dar, în realitate, avem nevoie de mult mai mult. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, trebuie să avem toate condițiile, nu doar săli moderne, școli moderne, ci să avem și grijă de dascăli”, a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că o condiție importantă în acest sens este salarizarea: „Ei trebuie plătiți la adevărata lor valoare”.

Klaus Iohannis a făcut precizarea că măririle salariale țin de fapt de legea salarizării, nu de legile educației. Președintele a afirmat că așteaptă de la ministerul Muncii „să lucreze un pic mai repede pe legea salarizării”.

Potrivit surselor „Adevărul”, la ministerul Muncii încă nu s-au început discuțiile pe legea salarizării. Teoretic acest proiect de lege are termenul de adoptare pe 30 iunie.

„Această chestiune este artificial amestecată cu dezbaterile pe legile Educației. Salarizarea trebuie să apară în grila națională de salarizare, care trebuie actualizată. Și aștept și eu ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe legea salarizării, iar grilele pentru învățământ să satisfacă nevoile sistemului”, a precizat șeful statului.

Premierul României s-a întâlnit astăzi la consultări cu reprezentanții sindicatelor din învățământ. O grevă de avertisment a avut loc astăzi, între orele 11:00 și 13:00, în toate școlile în care există membri de sindicat.

Nicolae Ciucă a declarat, la începutul ședinței de guvern, că reprezentanții Executivului au prezentat „foarte clar care sunt posibilitățile bugetare ale Guvernului în momentul de față”, iar dialogul a fost „bun”, iar noua întâlnire va fi luni.

Peste 70% dintre profesori vor grevă generală, au anunțat marți sindicatele din învățământ, care au precizat că greva generală în educație va începe de pe 22 mai. Potrivit legii, miercuri, 17 mai, profesorii vor intra mai întâi într-o grevă de avertisment de 2 ore. Copiii vor veni la școală, dar nu vor face ore, notează Edupedu.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...