Iohannis: Sunt circumstanțe îngrijorătoare că președintele Camerei este condamnat penal, iar președintele Senatului - trimis în judecată

Iohannis: Sunt circumstanțe îngrijorătoare că președintele Camerei este condamnat penal, iar președintele Senatului - trimis în judecată

Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, în contextul în care a avertizat că o lege a amnistiei și grațierii ar fi "o catastrofă" pentru democrație, că reprezintă circumstanțe îngrijorătoare faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este trimis în judecată.

"Nu pot să mă fac că nu văd că președintele Camerei Deputaților este o persoană condamnată penal și cu urmărire penală în curs. Președintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanțe îngrijorătoare", a declarat Iohannis, la ședința de constituire a CSM.

Ulterior, el a afirmat că o lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească, arătând că se va opune în cazul unui astfel de act normativ.

"Un astfel de demers, o lege a amnistiei și grațierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane, poate și pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească, domnule ministru (al Justiției — n.r.)", a spus șeful statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...