Iohannis: Un criteriu de performanță pentru o guvernare ar trebui să fie absorbția fondurilor europene, nu cine crește salariile

Iohannis: Un criteriu de performanță pentru o guvernare ar trebui să fie absorbția fondurilor europene, nu cine crește salariile

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că un important criteriu de performanță pentru o guvernare ar trebui să fie absorbția fondurilor europene și implementarea proiectelor de investiții, și nu disputa pentru cine crește mai repede salariile bugetarilor.

"Probabil că cel mai important pas pe care trebuie să îl facem este dezvoltarea infrastructurii. Niciun sector nu poate performa în lipsa infrastructurii, indiferent prin ce mijloace am încerca să îl susținem. Constat cu îngrijorare că guvernele trec, dar problemele infrastructurii rămân, în ciuda faptului că nu banii lipsesc, nici cei naționali, nici cei europeni. Poate ar fi relevant, de exemplu, ca un important criteriu de performanță al unei guvernări să fie tocmai absorbția fondurilor europene și implementarea proiectelor de investiții, nu neapărat disputa pentru cine crește mai repede salariile bugetarilor", a spus Iohannis, la evenimentul "Președintele României în dialog cu mediul de afaceri", organizat la Camera de Comerț și Industrii a României.

El a subliniat că salarizarea trebuie îmbunătățită, arătând că "soluțiile durabile trebuie căutate la nivelul performanței economiei, în ritmul și sustenabilitatea creșterii economice".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA