Iohannis: Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voința populară a fost aplicată de politicieni; e o lecție a prezentului

Iohannis: Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voința populară a fost aplicată de politicieni; e o lecție a prezentului

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj cu ocazia Unirii Principatelor în care afirmă că Mica Unire s-a realizat deoarece voința populară a fost aplicată de politicieni și subliniază că aceasta este o lecție a prezentului.

"Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voința populară a fost auzită, înțeleasă, respectată și aplicată de politicieni. 'Unirea, națiunea a făcut-o!' spunea Mihail Kogălniceanu. Elitele acelor vremuri au înțeles că binele unei întregi națiuni este mai presus de intrigi și interese mărunte. Dar această zi este și o lecție a prezentului", a scris marți șeful statului pe Facebook.

El punctează că, la fel ca și în trecut, cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci mai ales din interior.

"Unirea a fost vocea oamenilor curajoși care au crezut în lege și dreptate. Fiți încrezători că împreună vom reuși, că vom avea înțelepciunea de a face ce este corect și bine pentru viitorul națiunii române. La mulți ani, România!", conchide președintele Iohannis în mesaj.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei