Iohannis: Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voința populară a fost aplicată de politicieni; e o lecție a prezentului

Iohannis: Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voința populară a fost aplicată de politicieni; e o lecție a prezentului

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj cu ocazia Unirii Principatelor în care afirmă că Mica Unire s-a realizat deoarece voința populară a fost aplicată de politicieni și subliniază că aceasta este o lecție a prezentului.

"Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voința populară a fost auzită, înțeleasă, respectată și aplicată de politicieni. 'Unirea, națiunea a făcut-o!' spunea Mihail Kogălniceanu. Elitele acelor vremuri au înțeles că binele unei întregi națiuni este mai presus de intrigi și interese mărunte. Dar această zi este și o lecție a prezentului", a scris marți șeful statului pe Facebook .

El punctează că, la fel ca și în trecut, cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci mai ales din interior.

"Unirea a fost vocea oamenilor curajoși care au crezut în lege și dreptate. Fiți încrezători că împreună vom reuși, că vom avea înțelepciunea de a face ce este corect și bine pentru viitorul națiunii române. La mulți ani, România!", conchide președintele Iohannis în mesaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...