Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European. Ce teme vor fi abordate

Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European. Ce teme vor fi abordate

Președintele României va participa, în perioada 9-10 februarie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfășura la Bruxelles. Liderii europeni vor aborda în cadrul întâlnirii și subiectul migrației.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„În cadrul reuniunii Consiliului European vor fi abordate ultimele evoluții privind războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv în contextul împlinirii în curând a unui an de la declanșarea acestuia, urmând să fie reafirmat angajamentul Uniunii Europene și al statelor membre pentru sprijinirea Ucrainei pe toate palierele, precum și pentru angajarea în continuare a răspunderii Federației Ruse”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Liderii europeni vor analiza și „cele mai bune soluții la nivel european pentru asigurarea competitivității pe termen scurt și lung a economiei Uniunii Europene și adaptarea acesteia la dubla tranziție verde și digitală, pornind de la propunerile prezentate de Comisia Europeană prin Planul Industrial Green Deal”.

De asemenea, un alt subiect care va fi abordat în cadrul reuniunii Consiliului European este „gestionarea migrației, ca provocare ce necesită un răspuns european comun, cu scopul de a agrea căi concrete de acțiune în ceea ce privește dimensiunea externă a migrației, controlul frontierelor externe, cooperarea privind returnarea și readmisia sau combaterea traficului de migranți”.

Klaus Iohannis a participat, marți, 7 februarie, la o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alți lideri europeni, pentru pregătirea reuniunii extraordinare a instituției europene, care va avea loc joi şi vineri la Bruxelles.

Reuniunea din această săptămână a Consiliului European va aborda aspecte importante pentru UE. În cadrul reuniunii pregătitoare de astăzi, găzduită de preşedintele Consiliului European, ne-am axat pe sprijinul acordat Ucrainei pe toate dimensiunile, pe consolidarea competitivităţii economiei Uniunii Europene şi pe punerea în aplicare a unor măsuri concrete de combatere a migraţiei ilegale”, a anunțat şeful statului în urma videoconferinței, pe Twitter .

Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene (CAG) s-a reunit la 6 februarie 2023, la Bruxelles, pentru a discuta despre următoarea reuniune a Consiliului European, despre relaţiile dintre UE şi Regatul Unit şi despre priorităţile preşedinţiei suedeze

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!