Iohannis va participa miercuri, 1 martie, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”.

Iohannis va participa miercuri, 1 martie, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”.

Președintele României va participa miercuri, 1 martie 2023, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”, care va fi găzduit la Palatul Cotroceni. Reuniunea va aduce în prim-plan contribuția femeilor la promovarea și atingerea obiectivelor pe care România le urmărește în domeniul sustenabilității.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

Potrivit Administrației Prezidențiale, la eveniment vor participa femei care se implică substanțial în promovarea sustenabilității în sectorul public, asociativ, financiar și de afaceri educativ și de cercetare.

„Femeile joacă deja un rol central în adaptarea la impactul schimbărilor climatice, tranziția energetică, economia verde sau educația pentru mediu și climă”, arată sursa citată.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a susținut constant implicarea femeilor în viața politică, economică și socială. Evenimentul organizat de 1 martie la Cotroceni va „pune accentul pe sustenabilitate, un domeniu relativ nou, dar relevant pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung.

„Provocările majore legate de limitarea schimbărilor climatice, creșterea economică sustenabilă sau reducerea poluării necesită contribuția tuturor, femei și bărbați deopotrivă. În acest sens, discuțiile dintre invitați, din țară și din străinătate, vor facilita schimbul de opinii și bune practici privind participarea mai consistentă a femeilor la procesele decizionale și politicile legate de sustenabilitate”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa