Iohannis va RETURNA „imediat” banii obţinuţi din închirierea casei din Sibiu!

Iohannis va RETURNA „imediat” banii obţinuţi din închirierea casei din Sibiu!

Klaus Iohannis va înapoia "imediat" banii obţinuţi din contractul de închiriere a casei din centrul Sibiului, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

"Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare numărul 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. Domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna imediat sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov", a precizat Preşedinţia pentru MEDIAFAX.

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu a admis cererea de rectificare formulată de ANAF în cazul casei lui Klaus Iohannis din centrul Sibiului, radiind, astfel, dreptul de proprietate asupra imobilului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu (OCPI) au declarat pentru MEDIAFAX că a fost admisă cererea de rectificare formulată de ANAF în cazul casei de pe strada Nicolae Bălcescu, din Sibiu, care aparţine soţilor Carmen şi Klaus Werner Iohannis. 

''Cu privire la cererea de rectificare nr. 29841/07.04.2016 formulată de Administraţia Finanţelor Publice a Sibiu, în temeiul deciziei Civile nr. 235/Ap emisă de Tribunalul Braşov, secţia I Civilă din data de 16.052014, în dosar nr. 262/62/2014 şi a deciziie civile nr. 655/R emisă de Curtea de Apel Braşov, Secţia Civilă din data de 12.11.2015, în dosar nr. 262/62/2014, cererea a fost soluţionată prin admitere, conform încheierii de carte funciară nr. 29841 din data de 18.04.2016. Prin cererea de rectificare admisă, s-a dispus radierea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Sibiu, str. N. Bălcescu nr 29, a lui Klaus Werner Iohannis şi soţia Iohannis Carmen Georgeta'', se arată în răspunsul OCPI la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, împotriva încheierii se poate formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare.

Familia Iohannis a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015 printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina