Iohannis, vizită în Republica Singapore. Discuții cu premierul singaporez pentru consolidarea cooperării şi extinderea investiţiilor

Iohannis, vizită în Republica Singapore. Discuții cu premierul singaporez pentru consolidarea cooperării şi extinderea investiţiilor

Preşedintele României a avut discutat cu premierul singaporez Lee Hsien Loong, despre cooperarea bilaterală și extinderea investițiilor, în cadrul vizitei de stat în Republica Singapore.

Șeful statului a efectuat o vizită de stat în Singapore FOTO Administrația Prezidențială

Administrația Prezidențială a informat că șeful statului român a transmis, în cadrul convorbirilor cu premierul din Singapore, „obiectivul României de a extinde și aprofunda cooperarea bilaterală cu Republica Singapore”, iar „discuțiile dintre cei doi înalți oficiali au evidențiat potențialul ridicat de cooperare în domeniile IT, educație, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică și înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice și tranziția verde”.

Potrivit sursei citate, președintele României a prezentat și „demersurile de extindere a capacității portului Constanța și a menționat potențialul pe care portul Constanța și Dunărea le au pentru conectarea între Europea și Asia”.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat și „obiectivele Summitului Inițiativei celor Trei Mări pe care România îl va găzdui în luna septembrie, precum și relevanța în plan securitar a Formatului București 9, inclusiv ca platformă de consultare transatlantică, evocând recenta reuniune la care a participat și Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden”.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor, cei doi odiciali au discutat și despre gestionarea impactului agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, atât din punct de vedere umanitar, cât și economic și alimentar, dar și în ceea ce privește necesitatea respectării principiilor înscrise în Carta ONU.

La rândul său, premierul Lee Hsien Loong „a subliniat convergența de poziții și interese ale celor două state în actualul context geopolitic și importanța respectării ordinii internaționale bazate pe reguli, cu Carta ONU în centrul său” și „a accentuat obiectivul comun de a consolida relația bilaterală și de a extinde investițiile în sectoare de interes comun”.

Vizită de stat în Japonia și Singapore

Președintele României a efectuat o vizită oficială în Japonia și Singapore în perioada 6-10 martie, în cadrul discuțiilor cu liderii celor două state fiind pus accentul pe teme economice și de investiții.

Klaus Iohannis a avut o întâlnire și cu Împăratul Japoniei, dar și cu premierul nipon , fiind urmate de discuțiile cu președintele Republicii Singapore .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante